De Strijd is nog niet voorbij.

In veel landen en wereld regio’s is de seksuele geaardheid van een persoon strafbaar en kan leiden tot de doodstraf of levenslang in de gevangenis. We hebben het allemaal gezien. Foto’s van gay mannen die van een hoog gebouw gegooid worden, ophangingen, onthoofdingen. De doodstraf is één manifestatie van homofobie.

gay men being hanged

Beschuldigde homoseksuelen die in Iran worden opgehangen.

Sommige landen doen alles om gay personen te onderdrukken. Turkije, Indonesië en Egypte zijn voorbeelden. Zogenaamde “bathroom bills” in de VS zijn direct gericht op transgenders. Het kopiëren van de racistische Jim Crow laws van het Amerikaanse Zuiden zijn pogingen om LHBT’ers van de samenleving te scheiden onder het mom van bescherming van religieuze vrijheid.  China een nieuw reglement betreffende Social Media en pro gayrechten uitingen daarop. Bermuda is zo ver dat ze op het punt staan om het homohuwelijk tot een geregisteerd partnerschap terug te draaien.

segregated (1)nogayssign

Hoe meer dingen veranderen hoe meer ze hetzelfde blijven.

Afbeeldingsresultaat voor anti gay marriage

“Wanneer je voor rechten vecht, ontspan je je geen moment.”U.N. High Commissioner for Human Rights Zeid Ra’ad al-Hussein

Klinkt het als een “ver van mijn bed” verhaal? Dit is tenslotte Nederland.

In Nederland worden incidenten tegen homo’s gemiddeld drie keer per week gemeld. De helft van gay mensen voelen zich niet veilig op straat omdat gay mensen vaak een doel van homophobes zijn. Homo’s worden als stereotypes bekeken en worden volgens de overtuigingen van de hetero georiënteerde samenleving veroordeeld. In de stedelijke gebieden en in het platteland in Nederland kom je mensen tegen met starre overtuigingen. Het aantal zelfmoordpogingen onder LHBT jeugd is vier keer groter dan het landelijke gemiddelde.

Als je hetero bent kan je je echtgenoot kussen zonder vrees voor je veiligheid. Dat voorrecht hebben gay mensen niet. Hetero’s kunnen hand-in-hand over straat lopen maar voor homo’s wordt dat vaak als aanstootgevende gedrag gezien. Gay mensen weten dat wel en dus durven ze dat niet. En Nederland wordt als een gay vriendelijk land beschouwd!

Dus wat kan men doen? In Nederland kun je nare of vervelende situaties aan Stichting Radar, het COC en de politie rapporteren. Dit is belangrijk. Als je geen rapport maakt dan is het nooit gebeurd.

Kijk voor je je vakantieplannen maakt naar het LHBT beleid in het land. Een grote aantal Nederlandse toeristen zijn naar Turkije gegaan ondanks de anti LHBT acties van de regering. Het is niet alleen Turkije; andere landen discrimineren ook tegen LHBT’ers. Waarom zou je je geld uitgeven aan een vakantie in een land waar je niet echt welkom bent?

‘Het vergt geen compromis om mensen hun rechten te geven … het kost geen geld om het individu te respecteren. Het vergt geen politieke overeenkomst om mensen vrijheid te geven. Er is geen enquête voor nodig om repressie te verwijderen. ‘― Harvey Milk

Over tomc49

I enjoy new things, experiences and people. I also enjoy creative writing.
Dit bericht werd geplaatst in Gay Life en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s