Café Janika

20171209_154612.jpg

Café Janika

Toen ik de deur opendeed en café Janika binnenstapte kwam een weldadige warmte me tegemoet. Omdat het een waterkoude grijze dag was die met ijzel begonnen was, was die warmte erg aangenaam. Ik keek naar de vloer van oude versleten houten planken. Het bevestigde dat ik in een bruin café stond.

Ik keek verder naar binnen en zag de stralende warme gloed van de verlichting boven de kastelein, gasten en bar.

Het licht van de kleine kroonluchters schijnt  over de bar. De feestelijk gekleurde kerstverlichting die ook boven de bar hangt fonkelt. Het is bijna Kerstmis 2017.

 20171209_164924.jpg

“Hoi Tom”, riep mijn vriend Danny. “Hoi Danny”, riep ik terug terwijl ik mijn handschoenen uit deed. Danny zag dat ik een moment nodig had om mijn winterjas en das uit te doen. Hij wachtte tot ik een haak onder de bar gevonden had waar ik mijn jas met de uitpuilende zakken op kon hangen en zei “kom bij ons”. Ik liep naar Danny.

“Zo Tom, wat vind je van Café Janika?” vroeg hij. “Ik vind het hartstikke leuk”, zei ik.

Eerlijk gezegd had ik tot op dat moment geen tijd gehad om goed rond te kijken maar de warme sfeer was bijna tastbaar. Ik keek om mij heen. Er hangen veel albumhoesjes aan de muren: André Hazes, Mary Servaes-Beij, Wim Kan, Henk Wijngaard, LUV en veel meer andere sterren. Ik had half verwacht Ad Visser als kastelein te zien.

Het plafond hangt vol met mooie kerstversiering.  

 

20171209_152051.jpg

Janika

“Kom mee, daar zit Janika, de eigenaar.” Hij wees naar rookruimte achter het raam aan de voorkant. Janika heeft een vriendelijke, bescheiden uitstraling en een glimlach die besmettelijk is.

 

Er is een groep voor mensen met cognitieve beperkingen in Den Bosch, ‘Ook Zo’, die een plek voor bijeenkomsten nodig had. Janika heeft het café beschikbaar gesteld en is zelfs twee uur eerder open gegaan om de leden van ‘Ook Zo’ die buiten Brabant wonen extra tijd te geven om de bijeenkomst bij te wonen.  

 

Later in de middag kwam ‘Mannenakkoord’ (Gay Mannen Koor) uit Eindhoven zingen. Dit koor, onder de leiding van dirigent van Janine Heuts, gaf een geweldig optreden.

Mannenakkoord – Eindhoven

Het was erg gezellig. Café Janika is een echte aanrader.

Over tomc49

I enjoy new things, experiences and people. I also enjoy creative writing.
Dit bericht werd geplaatst in Café Janika, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s