Achter de muren in de kast

donthideshowyourpride
Veel gay en bi mannen blijven nog in de kast.  Ze durven niet naar buiten te komen. Ondanks wetten tegen discriminatie op basis van seksuele geaardheid kan het openlijk toegeven dat je gay bent drastische gevolgen hebben. Angst voor het oordeel van familie en collega’s blijkt meestal de grote hindernis te zijn. Slechte ervaringen en vrees om gelabeld te worden als homo en als een gevolg daarvan een sociale outcast te zijn, zorgt ervoor dat mensen interne muren oprichten ter verdediging. Als je in een gay onvriendelijk land woont worden de muren je bescherming.

Koste wat het kost willen ze niet dat iemand erachter komt. Het is jammer dat veel van de mannen die in de kast zitten ook geestelijk zijn ommuurd. Dat is volgens mij wat de kast is voor velen, muren.

Uit de kast komen vereist veel moed als je een familie, een carrière of baan en een hypotheek hebt. In veel landen wacht de gevangenis of zelfs de doodstraf of geweld voor gay mannen, en ook voor transgenders is het heel erg. Het is beter om je gevoelens te verbergen en het beste te maken van wat het leven je gegeven heeft.

Als je erover nadenkt kun je het mannen die het risico niet durven te nemen om uit de kast te komen niet kwalijk nemen.  Als je in een land woont waar de doodstraf op homo zijn staat, heb je bescherming achter de muren.

Hoeveel mensen leven niet zoals ze willen maar binnen het kader van hetero culturele normen?  

Sommige gay mannen kijken neer op mannen die nog in de kast zitten. Ze vinden dat ze voor de laffe uitweg hebben gekozen. Ze maken dit oordeel zonder ooit in de schoenen van die personen te hebben gelopen.

In een hetero dominante cultuur is vrijheid van hetero  oppressie het beste waar LHBT’ers op kunnen hopen. Dat is niet hetzelfde als gelijkheid.

Getolereerd worden is niet hetzelfde als vrij zijn.

Over tomc49

I enjoy new things, experiences and people. I also enjoy creative writing.
Dit bericht werd geplaatst in Gay Life. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s