Effeminate mannen

quentincrispeffeminate

                                                                   Quentin Crisp

Laatste toonde een opiniepeiling aan dat meer dan 2/3 van de homoseksuele mannen effeminate mannen onaantrekkelijk vinden. Vaak zeggen gay mannen dat ze geen “vrouw” willen hebben; ze willen een man hebben. Voor mij is dat misogynie of haat voor vrouwen als een geslacht. Het voelt zo. Een afkeuring van de helft van de mensheid!

Sommige mannen vinden dat effeminate homoseksuele mannen een toontje lager moeten zingen, van wijze van spreken. De vaak gegeven reden is dat hun expressieve gedrag agressieve homofoben aantrekt en iedereen om hen heen in gevaar brengt.

Ik gebruik het woord “effeminate” opzettelijk. Ik vind de term “verwijfd” of “mietje” nogal beledigend. Gebaren en gedrag, kleding en stem trekken vaak de aandacht van voorbijgangers en dus ook van de agressieve homofoob. Effeminate mannen drukken hun geslacht uit op een manier die niet voldoet aan de culturele verwachtingen.

Men moet de gay mannen die zich in gevaar gebracht voelen door het gedrag van de effeminate gay man niet veroordelen. Effeminate gay mannen zijn de belichaming van de negatieve stereotypen betreffende gay mannen. Gay mannen zijn vaak slachtoffers van gewelddadige aanvallen.

Ik bewonder de moed van effeminate mannen. Bewust dat ze prooien zijn voor homofoben. Ik denk aan de YouTube video van de effeminate man die over straat loopt. https://www.youtube.com/watch?v=ls6-ZYSZoDM  Hij moest opmerkingen en uitroepen verduren. Een vrouw heeft hetzelfde te verduren en net als bij de man is er het dreigement van fysiek geweld.

Iemand bij wie je je niet op je gemak voelt ontlopen is normaal. Bedreigende situaties vermijden is verstandig maar in je comfort zone blijven is geestdodend.  

‘’Life begins at the end of your comfort zone.’  – Neale Donald Walsch

 

Over tomc49

I enjoy new things, experiences and people. I also enjoy creative writing.
Dit bericht werd geplaatst in Gay Life. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s