Landelijke Ontmoetingsdag

Het was geen vrolijk weer afgelopen zaterdag. Een grijze hemel en motregen waren het eerste voorproefje van een koude en natte herfst. Vanuit heel Nederland kwamen speciale groepen van de LHBTI gemeenschap, mensen met een geestelijk, cognitieve en soms ook een fysieke beperking naar Utrecht toe. Een beetje rotweer is niet genoeg om die mensen uit het veld te slaan.

De gelegenheid was de Landelijke Ontmoetingsdag van Zonder Stempel en Happy Boys and Girls. Tanja Ineke, voorzitter van het COC, gaf een toespraak waarvan het thema van deze dag was: Ontmoeten, Delen en Genieten. De keuze van het thema was in overeenstemming met de eerste landelijke bijeenkomst van mensen met een beperking.

Arnold Boekhof kreeg speciale erkenning voor zijn harde werk en inzet dat Zonder Stempel tot een landelijke organisatie gemaakt heeft. Leon van Gelooven, die Happy Boys and Girls in Tilburg heeft opgericht, deelde ook in de erkenning.

20171007_121645.jpg(van l naar r)  Tanja Ineke, voorzitter van het COC, Leon van Gelooven van Happy Boys and Girls en Arnold Boekhof van Zonder Stempel geven grote duimen omhoog.

Tijdens de lunch was er een bijzonder sfeer van verbroedering in de cafetaria en er was een vriendelijk geroezemoes te horen. Leden van het bestuur van de COC serveerden samen met vrijwilligers van De Wilg. De ongeveer 80 gasten werden snel bediend.  

Na de lunch werd iedereen opgeroepen om naar de gymzaal te gaan. Ik hoorde het woord “bingo” vallen toen ik langs de oude geglazuurde bakstenen muren van de gymzaal liep. De menigte liep de zaal in naar de presentatrice die tegen een muur stond te wachten met een stapel witte kaarten in haar hand. Zij wachtte geduldig tot het stil werd.  

Bingo!”, riep ze. “hééééééh?!” “Bingo zonder nummers!” riep zij nog harder.

De kaarten werden heel snel in de handen van de deelnemers gedrukt. BINGO stond boven de vakjes waarin normaal nummers staan. De bijbehorende vakjes bevatten vragen in plaats van nummers. Bijvoorbeeld, onder de letter B de vraag, “Houdt van lezen?” stond. Je mag het niet zelf invullen. Iemand anders moet hun naam invullen. Als je alle 5 vakjes in een rij ingevuld hebt roep je “Bingo” en de 5 personen moeten hun vraag kunnen bewijzen.

Er worden workshops over dansen, flirten, en speeddating gegeven. Een diner en een disco avond sluiten de dag af. Het was een Ontmoetingsdag voor iedereen.

Ontmoeten, delen en genieten, de thema’s van de Landelijke Ontmoetingsdag, waren zeker waar gemaakt.

Over tomc49

I enjoy new things, experiences and people. I also enjoy creative writing.
Dit bericht werd geplaatst in Gay Life en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s