Met onze vrienden maken wij een verschil.

De opkomst voor de Veiligheid en Discriminatie bijeenkomst van Roze in Blauw en Stichting RADAR, gesponsored door het COC, in het Duvelhok in Tilburg was erg goed.  De humor van Richard van Roze in Blauw maakte  de bijeenkomst bijzonder leuk ondanks dat het over een serieuze zaak ging.

Yvonne van de Stichting RADAR, een stichting die tegen discriminatie strijdt en gelijke behandeling bevordert, deelde haar ervaringen en kennis. Door haar lessen aan schoolklassen te geven vergaart Yvonne unieke inzichten in de onuitgesproken vooroordelen van mensen.

De leus van Roze in Blauw: Proud to be Your Friend

20170930_160801.jpg

Mireille                                                                            Richard

De twee organizaties werken aan twee verschillende aspecten van discriminatie. RADAR werkt aan preventie van discriminatie en Roze in Blauw onderzoekt en behandelt strafbare feiten in kwesties van discriminatie.

Soms moet Roze in Blauw een lastige beslissing nemen of er een strafbaar feit wordt gepleegd. De wereld is niet zwart/wit. Klachten over de uitlatingen van mensen worden geëvalueerd zonder de nuance van de woorden te kunnen beoordelen.  De politie weet heel goed wat er in de wereld gebeurt, maar ze willen een duidelijke zaak voor de rechtbank brengen.

Eén ding wordt benadrukt. Als je je bedreigd voelt, bel de politie.

RADAR: Samen maken wij het verschil.

20170930_155511.jpg                                                                 Yvonne de Lege

RADAR werkt eraan om het bewustzijn betreffende discriminatie van leerlingen, studenten, vluchtelingen organisaties en andere diverse groepen  te verhogen.  Les geven is een belangrijk onderdeel van RADAR’s doel om tegen discriminatie te werken. Het aantal discriminatie klachten is omhoog gegaan.

Er is nog veel werk te doen.

 

 

Over tomc49

I enjoy new things, experiences and people. I also enjoy creative writing.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s