Categorieën en Identiteit

et COC Nederland heeft de omschrijvende letters LHBT veranderd naar LHBTI. Voor veel het letters LHBT zijn niet relevant want veel mensen zijn niet zeker wat LHBTI betekent en daarom onbelangrijk vinden. LGBT is ook onbekend maar ze weten het toch wel wat het betekent.

Voor de goed orde.

L-lesbiene, H-homo, B-bisekueel, T- trans (gender en/of sek), I-intersekse

ambiguous-genitalia_4

Intersekse mensen horen ook bij het COC en met de toevoeging van het letter “I” is dat meer duidelijk. Wat betekent “intersekse”? Mensen die intern en/of external geslachtsorganen hebben die niet in de verwachte manier ontwikkeld worden worden in de categorie “intersekse” geplaatste. Er staan in Nederland 85.000 mensen met deze conditie. Dat is bijna de bevolking van Hilversum.
Wat is voor u de meeste geschikt categorie L,G,B,T,of I?

Valt jouw vriendenkring in hetzelfde categorie?

Mensen verdelen zich verder naar hun “sociale identity”.  Fysieke kenmerken zijn de makkeliste manier om een mens in een groep te plaatsen. Zo scheppen wij orde in onze wereld. Iedereen worden op tenminste 3 identiteiten verdeeld:  gender, leeftijd en huidskleur. De volgende keer je zit op een terras probeer dan eens één van de kenmerken van de voorbijgangers te negeren.

Bent u de meest op jouw gemak met mensen met dezelfde gender, leeftijd of huidskleur? Er bestaat geen regel dat jouw vrienden moeten allemaal van verschillende identiteiten komen. Inderdaad, de meeste mensen hebben vriendenkringen van hetzelfde sociale identiteit. Soort zoekt soort is niet voor niets een cliché geworden.

Die identiteiten kunnen verder tot sociale klasse, taal, nationaliteit, mentale of fysiek gezondheid, enz onderverdeeld worden .

Een onbedoeld gevolg van deze inherente neiging om kringen op basis van sociale identiteiten te bouwen is dat iedereen die een andere identiteit heeft worden buitengesloten. Bij voorbeeld, een man/vrouw die uit een laag inkomen familie komt, heeft een zwarte huidskleur en spreekt geen standaard Nederlands past niet in een groep van hoog opgeleid, stedelijk autochtonen. Het is niet de gevolg van actief, direct discriminatie maar een normale menselijk neiging om met gelijkwaardig mensen om te gaan.

Privilege weet niet dat je anderen pijn doet en niet luistert wanneer ze je vertellen” – DaShanne Stokes

Mensen die bij één of meer van de categorieën LHBTI passen zitten buiten de hetero centric samenleving. En als je geen autochtoon Nederlander bent zitten je nog verder buiten.

Een slogan bij de letters LHBTI misschien een idee is, “Eenheid in onze diversiteit.” Dat is wat onze vlag vertegenwoordigt.

rainbowflagwavy

“Eenheid in onze diversiteit.”

Over tomc49

I enjoy new things, experiences and people. I also enjoy creative writing.
Dit bericht werd geplaatst in Gay Life en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s