Diversiteit

De ergste vorm van ongelijkheid is proberen ongelijke dingen gelijk te maken. –  Aristoteles

 

ph

Een schema van een reclamebureau in Philadelphia.

Sommige zwarte mensen vinden dat de Regenboogvlag alleen een symbool is voor blanke LHBT’ers die als een groep alleen voor blanke gay personen opkomen. Zelfs het woord “gay” wordt afgewezen en de term “same gender love” is de nieuwe aanduiding voor gay zijn. Dat is onzin maar toch er zijn zwarte mensen die het geloven. Ze vinden dat er een sfeer van racisme over de LGBT (LHBT) gemeenschap hangt. Vanwege  sommige nare ervaringen van enkelen willen ze de vlag voor iedereen aanpassen. Gelukkig heeft deze versie van de Regenboogvlag weinig draagvlak en ik betwijfel dat hij ooit door de grotere internationale gemeenschap geaccepteerd wordt.

De LHBT beweging is een beweging die op seksuele geaardheid gebaseerd is en niet op huidskleur, cultuur, afkomst of religie. De kleuren van de regenboogvlag verbeelden de rode voor het leven, oranje voor gezondheid, geel voor de zon, groen voor de natuur, blauw voor de kunst en paars voor de geest. De waarden van de vlag zijn geestelijke waarden.

De waarden die de Regenboogvlag symboliseert zijn universeel. Diversiteit en connectiviteit zijn geen tegenstrijdige concepten.

Wellicht vindt je dat er geen racisme in Nederland is. Als je naar de statistieken over werkloosheid kijkt is dat een rode vlag dat niet alles in de Nederlandse samenleving goed is. Meer allochtonen dan autochtonen hebben geen werk. Als je de commentaren bij artikelen over allochtonen leest valt de haat erg op. Het is niet te ontkennen dat racisme in Nederland ook bestaat.

Ik wil één ding zeggen voordat ik verder ga. Ik ben van Amerikaanse komaf en blank. In Amerika kunnen blanke mensen de bijtende racistische lucht niet voelen, maar zwarte mensen moeten hem wel inademen. Blanke mensen hoeven niet aan hun huidskleur te denken. Dus terwijl ik faliekant tegen dit voorgestelde herontwerp van de Regenboogvlag ben kan ik mij wel voorstellen waarom een zwarte persoon het leuk vindt. Zwarte mensen worden nog steeds anders behandeld in de Amerikaanse Samenleving. Blank wordt beschouwd als de norm.

Is het net zo in Nederland?

Waar zijn de culturele fault lines in de Nederlandse samenleving? Religie, land van afkomst, huidskleur zijn de meeste voorkomende. Als je meer kan toevoegen schrijf het dan als commentaar op deze webpagina.

 

Over tomc49

I enjoy new things, experiences and people. I also enjoy creative writing.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s