Religie en Natuurwet

arab men kissing

Het idee dat kerken een scheiding maken tussen “homoseksualiteit” en heteroseksualiteit vind ik niet meer van deze tijd, tenminste in de Nederlandse cultuur. Sexueel verlangen van een gay mens is acceptabel in de ogen van de kerk, zolang het niet door seksuele handelingen uitgedrukt wordt, of dat gay mensen niet bewust over hem/haar fantaseren. De katholieke kerk vindt homoseksuele handelingen een overtreding van de natuurwet (morele wet). Het is het oude idee van “hou van de zondaar maar haat de zonde”. Wat de precieze seksuele handelingen zijn is nooit uitgelegd. Wat is een seksuele handeling? Iets dat tegen de morele natuurwet is. Niet het idee van de wet van de natuur (natuurkundig) maar tegen de wet van moraliteit. En de morele wetten zijn universeel. En wie bepaalt dat?

Een Libanese band mag niet in Jordanië optreden omdat de leadzanger gay is. Is naar een gay man luisteren een seksuele handeling? Volgens sommige Moslims is gay zijn tegen de wil van Allah. Mensen worden verteld door het geloof dat als je naar een gay zanger luistert je gay wordt.

Men kan zeggen, “De mensen in die landen zijn onwetend.”

Wat zullen wij zeggen over de katholieke Bosschenaren die zoveel klachten hadden? Bisschop de Kort kwam onder zoveel druk te staan dat hij nu gay mensen geen plek wil geven in de kerk tijdens de Roze Zaterdag Mis. Wat voor schade zou hun aanwezigheid in de kerk brengen? Eeuwenlang heeft de kerk pedofilie tussen de priesters getolereerd maar nu heeft het een “zero tolerance” beleid ingevoerd voor alleen al de aanwezigheid van LHBT mensen. Zouden ze onnatuurlijke seksuele handelingen verrichten of zouden zij wilde fantasieën hebben tijdens de mis? In sommige culturen kussen mannen elkaar, houden elkaars handen vast of lopen arm in arm over straat. Vragen over hun seksuele geaardheid zijn er niet.

Geen kerk kan al zijn aanhang in de gaten houden, laat staan hun gedachten lezen. Het idee om de natuurwet te overtreden leidt tot problemen. Een hongerig persoon mag een brood stelen maar hun vriend(in) een liefdevol klapje op het achterwerk geven is een zonde. Om met zo’n grote flexibiliteit de “natuurwet” toe te passen wordt de “natuurwet” zinloos.  

 

Over tomc49

I enjoy new things, experiences and people. I also enjoy creative writing.
Dit bericht werd geplaatst in Gay Life. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s