Coming uit de Kast – Happy Boys and Girls

Leon en Frank

Leon van Gelooven en Frank Visser

Het ‘Coming uit de Kast’ evenement dat bij De Lollipop in Tilburg plaatsvond was een lieve en soms ontroerende presentatie van de ervaringen die mensen hebben meegemaakt.

Leon vroeg mensen naar de ervaringen en gebeurtenissen die ze tijdens hun “uit de kast komen” hebben beleefd. Hun verhalen gingen over afwijzing van één of beide ouders, familie en vrienden en soms over een reactie als, “Homo?! Wij wisten dat al lang hoor.”

Terwijl de doelgroep Happy Boys en Girls meestal  mensen met een cognitieve handicap is, was de laatste bijeenkomst/spreekbeurt op een breder LHBT publiek gericht.

Transgenders hadden ook een kans om over hun ervaringen te spreken. Transgenders verschillen niet alleen in wat als “normaal” wordt beschouwd, maar ook in de bijbehorende gevolgen van de medische ingrepen. Voor Transgenders is “coming uit de kast” meer dan een uiting van hun seksuele geaardheid. Het is een transformatie die met hart en ziel wordt aangepakt.

De uitgebreide benadering van de ervaringen van mensen toen ze uit de kast kwamen leidde tot een verrassende draai in het gesprek –  discriminatie tegen transgenders en gay mensen bij Sociale Werkvoorzieningen. De SW’s doen weinig tegen de werkplaats discriminatie die transgenders en de rest van de gay gemeenschap meemaken. Misschien dat een “Roze Loper” programma nodig is om dit probleem aan te pakken.

Happy Boys and Girls hebben meer uit de kast gehaald dan persoonlijke ervaringen. Een probleem dat weinig aandacht trok is nu bekend.

Over tomc49

I enjoy new things, experiences and people. I also enjoy creative writing.
Dit bericht werd geplaatst in Gay Life. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s