IDAHO in Breda?

semmariskatjerry(l naar rechts)                         Sem, Mariska en Tjerry

 

       International Day Against Homophobia

Het duo Tjerry en Mariska gaf een leuk optreden bij Stichting Elizabeth in Breda. Hun vriend Sem heeft ook zijn muzikale steentje bijgedragen.

Marion Heesels, het gemeenteraadslid voor Zorg, opende de avond en introduceerde Mariska en Tjerry met groot genoegen.

Het duo begon met de Corry Konings hit, “Ik krijg een heel apart gevoel van binnen”. Een hit die iedereen een beetje kan meezingen,

”… als je me aankijkt lieve schat, wat moet ik zonder jou beginnen. Hoor je ‘t bonzen van m’n hart…”

Het publiek liep snel warm voor de geweldige uitstraling van de performers. Ze zongen wat meer bekende liedjes en toen praatten Tjerry en Mariska over hun relatie en act. Ze zijn al jaren vrienden en zang duo. Tjerry is homo en Mariska is hetero. Er staat veel meer over Tjerry en Mariska op hun website, TjerryenMariska.nl

Tjerry sprak over hun ervaringen voor een publiek die door velen als “traditioneel” wordt beschouwd. Tjerry zegt dat mensen vaak denken dat een wat ouder publiek minder ontvankelijk voor een positieve denkbeeld van LHBT’ers is. Dat is niet waar volgens zijn ervaring. De leeftijd van een individu heeft niets met zijn houding te maken. Het publiek is het er mee eens.

Tjerry en Mariska introduceerden twee jonge volwassenen die in de transitie naar hun echte gender zijn, transgenders dus. Tjerry en Mariska hebben, mede door hun vriendelijkheid, de twee hun verhalen openhartig laten vertellen. Het publiek was duidelijk door hun verhalen ontroerd.

De achtergrond voor het podium waren foto’s van veel beroemde LHBT zangers en zangeressen, onder andere Marianne Weber, Jos Brink, Gerard Joling en Johnny Jordaan.

Ze vertelden over de moeite die Johnny Jordaan deed om zijn homoseksualiteit te verbergen. De constante strijd werd steeds lastiger. Op 19-1-1956 nadat hij een “slippertje” met een man had gehad probeerde hij zelfmoord te plegen door uit een rijdende auto te springen. De poging mislukte.

Het duo zong ook een selectie van liedjes met als thema “LHBT’er” te zijn. “Niemand laat zijn eigen kind alleen” een verwijzing naar ouders die hun eigen kind wegens hun seksuele geaardheid afstoten. Het was aangepast voor het thema van IDAHO.

Het optreden werd afgerond door het liedje, “Wat kan het me schelen”.

 

Wat kan het me schelen

 

 

 

Over tomc49

I enjoy new things, experiences and people. I also enjoy creative writing.
Dit bericht werd geplaatst in Gay Life en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s