Carnaval 2017

In Kielegat is Flamingoos  voor mij een favoriet kroeg, vooral om te beginnen met Carnaval vieren. De sfeer is bijzonder feestelijk en Wiesje en Ron staan achter de bar en maken het extra gezellig.

Er kwam een man binnen en hij ging aan de bar zitten. Hij sprak bijna geen Nederlands maar hij kon een bier bestellen bij Ron. Hij was iemand die van buiten Nederland komt. Hij keek iedereen een beetje vreemd aan want iedereen had een Carnaval kostuum aan. Het was duidelijk dat hij niet wist  wat hij zag. Hij nam een slokje van zijn bier, keek nogmaals naar al de klanten, haalde zijn telefoon uit zijn jas en toetste snel een Whatsappje. Na een tijdje naar al de mensen gekeken te hebben trok de gast de conclusie dat het een gewoon feest was, alhoewel een beetje raar feest. En over raar gesproken…Alice in Wonderland  maakte haar entree. Ik vond het het beste kostuum van de hele avond.

Na Flamingoos gingen we naar het Piggenhuys toe. De kastelein, Martijn, had heel even de tijd om stil te staan voor een foto. Hij had bijna geen tijd om naar de foto te kijken of een slokje van zijn bier te nemen, want ineens was het Piggenhuys bomvol met Carnaval Feestvierders. Mijn vriend Rob en onze vriendin Wendy vonden een plek in een hoek en zo konden ze van het hele tafereel genieten.

Rob en ik besloten om naar de Venise te gaan maar eerst een bakje friet bij een friettent op de Grote Markt te halen. Na de drukte van de kroegen was het fijn om even in de frisse lucht te staan. We liepen naar de Venise en het feest was in volle gang. Rob was blij verrast om een oude bekende van de Venise te zien die aan de bar zat, John van Gastel.

Zondag ging ik met mijn vriend Ad naar de optocht in Kruikenstad. Ad, een rasechte Tilburger, wil de optocht echt niet missen en ik trouwens ook niet. De optocht heeft vaak, net als in Kielegat, kleine groepjes of zelfs één mans “praalwagentjes” die een lachje van de mensen uitlokken, b.v. Drie Keer Niks. Net als vorig jaar had de Kruikenstad het geluk dat het droog bleef en de praalwagens waren leuk.

Na de optocht gingen wij naar de Stadhuisstraat waar de gezelligste gemengde kroegen in de Kruikenstad zijn.

De volgende dag ging ik terug naar Kielegat om met mijn vriend Rob,die er veel zin in had, naar de optocht daar te kijken. Helaas werd de regen te veel voor ons. De optocht is geweldig maar niet ten koste van onze gezondheid. Gelukkig konden we bij het Piggenhuys bescherming tegen de regen vinden. De Drie Amigos stonden achter de bar om onze dag op te vrolijken. De optocht was vroeg gestopt vanwege het slechte weer en de kroegen zaten vol.

Ondanks het slechte weer werd Carnaval 2017 een geweldig gebeurtenis.

 

Over tomc49

I enjoy new things, experiences and people. I also enjoy creative writing.
Dit bericht werd geplaatst in Gay Plaatsen, Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s